Vrouwen en chocola; voor mannen een combinatie die niet los van elkaar gezien kan worden. Veel vrouwen zijn dan ook gek op chocolade. ’s Avonds na het eten een stukje, ’s middags bij een kopje thee of ’s ochtends bij de koffie; er is altijd wel een moment voor te vinden. Er is nu goed nieuws voor vrouwen die dol zijn op chocola maar niet aan willen komen.

Vrouwen en chocola

Heb je ook vaak zo’n zin in chocolade als je menstruatie eraan komt? Hoe fijn zou het zijn als chocolade geen calorieën zou bevatten en bovendien niet zou smelten in je handen? Het zou maar zo werkelijkheid kunnen worden. Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld, heeft naar eigen zeggen chocolade ontwikkeld die tot 90 procent minder calorieën bevat en bovendien niet in de hand, maar enkel nog in de mond smelt.

Chocoladeverkoop gedaald vanwege calorieën

De verkoop van chocolade is in Westerse landen gedaald door de vele calorieën die er in zitten. Callebaut hoopt met de nieuwe chocolade een nieuwe markt te kunnen aanboren.
Het smeltpunt van de nieuwe chocolade, die de naam Vulcano krijgt, ligt op 55 graden. Normale chocolade daarentegen smelt, afhankelijk van de samenstelling, al vanaf 30 graden. Wie snakt naar een stukje chocolade op een warme zomerdag, hoeft zich dus geen zorgen meer te maken dat hij of zij helemaal onder het zwarte goedje komt te zitten. Bovendien is de chocolade ook nog eens lekker, volgens Callebaut smaakt de chocolade luchtig en knapperig en heeft het een sterk aroma.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Care for Women is er voor jou

Ben jij iedere maand een week niet te genieten voor je menstruatie? Of heb je er zoveel last van menstruatieklachten van dat je niet meer kunt werken? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste, er is altijd een praktijk in de buurt. Ook met andere ongemakken rond het vrouw zijn kun je bij haar terecht. Het is niet nodig om met vervelende klachten te blijven rondlopen. De Care for Women specialiste is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en kan je dus alles vertellen over hormonale schommelingen. Zij bekijkt vanuit de reguliere- en de alternatieve geneeskunde welke behandeling of adviezen het beste bij jou, jouw lichaam en je leefstijl passen. Bovendien is de specialiste zelf ook vrouw en begrijpt ze dus als geen ander wat je doormaakt als je last hebt van je menstruatie of andere ongemakken veroorzaakt door hormonen. Een afspraak maak je eenvoudig zelf, 24 uur per dag en een verwijzing van de huisarts is niet nodig!