Pijn bij het vrijen komt vooral voor bij vrouwen, maar het kan ook voor komen dat mannen er last van hebben. Als je een enkele keer last hebt bij het vrijen, hoeft dit geen probleem te zijn, dit komt bij meerdere vrouwen voor. Maar als de pijn steeds terug komt dan wordt het anders. Je gaat meer opzien tegen de pijn en je zult steeds minder zin krijgen. Uit schuldgevoel voor je partner probeer je het nog, maar je vind het totaal niet fijn. 

Pijn bij het vrijen, de oorzaken

In de meeste gevallen heeft de pijn bij het vrijen niet één oorzaak maar spelen er meerdere factoren een rol. Om zonder pijn te kunnen vrijen moet bij vrouwen de vagina vochtig genoeg zijn en moeten de spieren rond de vagina ontspannen zijn. Bij vrouwen met pijnklachten is dit niet het geval. Soms is er een ontsteking aan de schaamlippen, in de vagina, aan de baarmoedermond of rond de clitoris. Zo’n ontsteking kan ontstaan door weinig hygiëne of door een verkeerde hygiëne of het gebruik van zeep. Het is daarom belangrijk dat je je vagina niet te vaak met zeep wast. Hierdoor kunnen dus infecties ontstaan!

Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Vaginale droogte
  • Scheurtjes of kloofjes rond je vagina
  • Spiraaltje (dit kan vooral rond het orgasme pijn veroorzaken)
  • Een gekantelde of een verzakte baarmoeder
  • Een geslachtsziekte

Pijn bij het vrijen? Blijf er niet mee zitten

Heb je vragen over dit onderwerp? Of wil je meer weten over vaginale droogte? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om voorlichting en het beantwoorden van jou vragen over dit onderwerp. Maak direct een afspraak online bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt!

Women’s personal gel

Care for Women heeft de Personal Gel speciaal ontwikkeld voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte. Dit is een glijmiddel dat niet plakt, niet uitdroogt en heerlijk zacht aanvoelt op je huid. Women’s Personal gel houdt de kwetsbare huid van je vagina in conditie, is verzorgend en kan zelfs gebruikt worden als massageolie. Personal Gel; dé oplossing voor jou. Klik hier om direct naar de webshop te gaan en dit product te bestellen!