Optimistische vrouwen hebben minder kans op hart- en vaatziekten en leven gemiddeld ook langer dan pessimistische vrouwen. Ook vrouwen die vertrouwen hebben in andere mensen leven gemiddeld langer dan achterdochtige vrouwen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het vakblad Circulation, waarbij ruim 100.000 vrouwen betrokken waren.

Onderzoek optimistische vrouwen

Natuurlijk wisten we al lang, dat een positieve instelling in het leven je vaak verder brengt dan een negatieve. Dat geldt voor vrouwen (en mannen) van alle leeftijden. Het ging in dit onderzoek naar optimistische vrouwen om vrouwen na de menopauze. Bij de vrouwen die op basis van een vragenlijst als pessimistisch werden bestempeld, overleed 63 per 10.000, bij de optimistische vrouwen was dat 46 per 10.000. De optimistische vrouwen waren doorgaans hoger opgeleid en rijker dan de pessimistische vrouwen, ze deden meer lichaamsbeweging, rookten minder en hadden minder overgewicht. Wanneer die factoren werden meegerekend, dan was het verschil tussen pessimistische en optimistische vrouwen minder uitgesproken, maar het bleef wel bestaan. Dus dames: positief in het leven! Maar dat gaat natuurlijk niet altijd zo makkelijk. Daar zijn – bijvoorbeeld- de Care for Women specialisten voor.

Niet zo lekker in je vel (tijdens de overgang)?

Als je niet zo lekker in je vel zit, heeft dat ook invloed op je leven. Dingen zijn minder leuk, je voelt je misschien wat lusteloos en je trekt je meer terug in jezelf. Tijdens de overgang hebben veel vrouwen last van zulke gevoelens, er verandert enorm veel in je lichaam waardoor jij je anders voelt en je omgeving heeft daar wellicht niet altijd begrip voor. Zo kun je terechtkomen in een vicieuze cirkel waar je lastig weer uit komt. De Care for Women specialiste is er speciaal voor jou. Ze bied een luisterend oor en kan samen met jou kijken naar de oplossingen waardoor je weer lekker in je vel zit. Kijk hier voor een specialiste bij jou in de buurt en maak een afspraak.