Fanatieke(en de niet zo fanatieke ook) hardloopsters opgelet! Hardlopen is gezond. Waarschijnlijk heb jij je sport wel duizend keer moeten verdedigen tegen deze hardnekkige mythe, dus nog één keer: Hardlopen is niet slecht voor je heupen en je loopt ook je knieën niet kapot! Integendeel: hardlopen blijkt juist allemaal voordelen met zich mee te brengen. Maar – zoals met alle sporten – je moet het wel rustig opbouwen. Rome is ook niet in één dag gebouwd!

Hardlopen slecht voor gewrichten?

Volgens een onderzoeksverslag in de Journal of Anatomy verhoogt hardlopen het risico op Osteoarthritis niet. Osteoarthritis is de verminderde aanmaak van kraakbeen en zorgt voor een branderig en pijnlijk gevoel in de gewrichten.
In feite is het zelfs zo dat onderzoekers denken dat de sterke spieren die je ontwikkelt door het rennen van al die kilometers, kunnen helpen om Osteoarthritis te voorkomen! Dus er is niets op tegen om je hardloopschoenen weer aan te trekken.

Hardlopen tegen overgewicht

Hardlopen en andere sporten helpen zeker om één belangrijke risicofactor voor de gezondheid van vrouwen te vermijden: overgewicht. Want rennen bouwt conditie op en verbrandt veel calorieën. Bouw het wel rustig op, het heeft even tijd nodig voor je die 5 kilometer zal kunnen rennen.

Zorg goed voor jezelf


Voordat je enthousiast begint met hardlopen kunnen wij je aanraden om te kijken hoe het er op dit moment voor staat met je gezondheid. Een slechte gezondheid is vaak voor mensen niet zichtbaar. Met het verrichten van een healthcheck kan Care for Women je laten zien dat inspanningen resultaat geven. Na de healthcheck krijg je een advies over hoe je verantwoord voor jouw lichaam kunt gaan sporten. Dat motiveert! De Care for Women specialiste is zelf vrouw en gespecialiseerd in vrouwen en hormonen. Je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij haar terecht en vaak wordt het consult vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Waar wacht je nog op? Maak eenvoudig zelf een afspraak of bel met 088-4420442.