Vrouwen die rode wijn drinken, worden vaker speelser en losser dan vrouwen die andere alcoholische drankjes drinken of helemaal niet drinken. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine.

Er is een studie gedaan onder bijna 800 vrouwen. In het onderzoek werd gekeken naar de drinkgewoonten van vrouwen in combinatie met hun mate van opwinding en hun vermogen om ‘vochtig’ te worden en een orgasme te krijgen. Het is een algemeen gegeven dat mensen van alcohol losser worden, maar deze krachten van rode wijn kenden wij nog niet.

Hogere scores

De onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die tot twee glazen rode wijn per dag dronken, algemeen een hogere score op seksuele functies hadden dan alle andere vrouwen en significant hogere scores op het gebied van orgasmen en vochtigheid. Of de vrouwen die naar de rode wijn grijpen van zichzelf al een hoger libido hebben of dat stofjes in de wijn hiervoor zorgen is nog onbekend. Toch is alcohol drinken geen oplossing voor een hoger libido of een manier om vochtiger te worden dan zonder alcohol. Alcohol kan bij hormoonschommelingen sommige klachten verergeren. Een Care for Women specialiste kan je helpen seksualiteit optimaal te beleven, ook zonder rode wijn.

Bron: women’s healthmag.com

Vaginale droogte

Wanneer je last hebt van vaginale droogte kan dat vervelende gevolgen hebben. Pijn bij het vrijen, een branderig gevoel, het maakt vrijen er niet prettiger op. Veel vrouwen hebben hier last van, vooral na een bevalling of tijdens de overgang. Neem eens een kijkje in onze webshop voor producten die kunnen helpen bij deze vervelende klachten. Zo is er de Women’s Personal Gel, een speciaal voor vrouwen ontwikkeld glijmiddel die PH-neutraal is. Ook zijn er veel vrouwen die moeite hebben met een orgasme, daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. De Care for Women specialiste kan wellicht uitkomst bieden. Zij is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en weet dus alles van hormonale schommelingen en seksualiteit. Daarnaast is ze is zelf ook vrouw en weet ze dus als geen ander wat je meemaakt. Ze biedt een luisterend oor en kijkt samen met jou naar mogelijke oplossingen. Klik hier om een afspraak te maken.