Champagne en cholesterol blijkt een goede combinatie. De mousserende wijn helpt om je slechte cholesterol te verlagen en beroerten te voorkomen. Verder blijkt uit onderzoek dat het even gezond is als rode wijn om je risico op hartziekten te verminderen.

Onderzoek champagne en cholesterol

De onderzoekers gaven gezonde patiënten een glas champagne van 375 ml, ze hielden hun cholesterol ervoor en erna in de gaten. Daaruit bleek dat champagne een positieve invloed heeft op de slechte cholesterol. Net als rode wijn bevat deze drank fenolen, een bestanddeel dat dezelfde werking als antioxidanten heeft. Fenolen zouden helpen te voorkomen dat aders verstopt raken met aanslag veroorzaakt door slechte cholesterol. Dit verlaagt het risico op arteriosclerose of slagaderverkalking, hierbij verharden je aders en worden ze nauwer, waardoor de bloedtoevoer wordt afgesneden. Deze aandoening verhoogt je risico op hartziekten en beroerten aanzienlijk.

Bron: hln.be

Healthcheck

‘Wat is het fijn om een vrouw te zijn’  Ja, meestal wel, maar soms ook niet. Bijvoorbeeld als het gaat om onze hormonen! Want wist je ook dat jij als vrouw door die hormonen meer risico hebt op bepaalde aandoeningen? Van borstkanker wist je dat wellicht wel, maar hart- en vaatziekten, botontkalking, urineverlies, etc. horen hier ook bij. Hart- en vaatziekten worden o.a. veroorzaakt door je cholesterol. Je kunt je cholesterol en andere zaken nu laten meten tijdens de healthcheck . Dit is een check waarbij o.a. je cholesterol en longfunctie worden gemeten en wordt gekeken naar jouw persoonlijke risicofactoren en leefstijl. Gun jezelf een gerust gevoel en ga voor die check! Maak hier een afspraak bij een van onze Care for Women specialisten. Ook voor alle vragen over hormonale schommelingen kun je bij hen terecht. Zij zijn speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en kunnen je dus adviseren over welke behandeling past bij jouw hormonale problemen. Denk bijvoorbeeld aan de overgang, zwangerschap, PMS/PMDD of menstruatieklachten of vragen over anticonceptie. Bij dit en alle klachten die daarbij kunnen horen kan zij je helpen.