Veel vrouwen herkennen het; een geïrriteerd en branderig gevoel in je onderbenen dat je dwingt tot bewegen? Het kan zijn dat je dan last hebt van het Restless Legs Syndroom (RLS). Het doet geen pijn, maar de irritatie kan soms zó groot zijn dat het kan leiden tot slaapklachten en tot ernstige klachten in je sociale leven. RLS is een chronische aandoening aan de benen. Maar er lijkt nu een bijzondere oplossing te zijn namelijk; masturberen!

Braziliaanse wetenschappers beweren dat het hormoon dopamine, dat vrijkomt na een orgasme, de pijn van het Restless Legs Sydroom verminderen. Het biedt zo’n 7 tot 10% verlichting van de pijn. Het Britse tijdschrift New Scientist vermeldt dat een 41-jarige patiënt nog nauwelijks klachten heeft nadat zij een orgasme heeft gehad!

Het hormoon dopamine

Dat het hormoon dopamine de pijn vermindert komt niet uit de lucht vallen. Bij RLS zijn grofweg 2 vormen te onderscheiden. Eén daarvan is de erfelijke vorm, waar zo’n 80% van de patiënten last van heeft. Bij de erfelijke vorm is er sprake van een verstoring van de dopamine-huishouding. Er wordt te weinig dopamine aangemaakt, waardoor veel van deze patiënten medicijnen krijgen voorgeschreven die de aanmaak van dopamine bevorderen.

Een orgasme bij rusteloze benen

De meest effectieve wijze om de aanmaak van dopamine in de hersenen op een natuurlijke manier te stimuleren is een orgasme. Dat blijkt uit een eerder onderzoek van een Nederlandse onderzoeker. Zelfbevrediging is mogelijk geschikt als een alternatief medicijn voor het Restless Legs Sydroom. Natuurlijk kan een vrijpartij ook helpen tegen de pijn. De Care for Women specialiste kan jou helpen bij alle typische vrouwenproblemen, veroorzaakt door je hormonen. Heb je RSL, overgangsklachten, PMS of een andere klacht veroorzaakt door je hormonen? Maak dan eens een afspraak bij een van de specialistes bij jou in de buurt!