Overgang, huidverzorging een belangrijk onderdeel

Rond je vijftigste verandert je huid zichtbaar. De elasticiteit ervan neemt af. De meeste mensen krijgen rimpels, sommige pigmentvlekken. Je huid wordt droger, dunner en valer. Een goed moment om je huidverzorgingsproducten eens onder de loep te nemen. Koop je iets nieuws, let dan op drie dingen: het product moet de cel vernieuwing stimuleren, je vochthuishouding regelen en de stevigheid van je huid verbeteren. Van vitamine F wordt gezegd dat ze het verouderingsproces tegengaat. Is het winter, dan kun je baat hebben bij een extra vette gezichtscrème.

Een droge huid kan veroorzaakt worden door hormonale veranderingen die het lichaam tijdens de menopauze ondergaat. Het hormoon oestrogeen is verantwoordelijk voor een heleboel dingen in het vrouwenlichaam. Zo ook voor het stimuleren van collageen en cermiden, de huid eigen vetten. Tijdens de overgang neemt deze productie af, waardoor de huid droog en trekkerig wordt en zelfs kan gaan jeuken.

Overgang en huidverzorging

Vooral tijdens de overgang stelt je huid hoge eisen aan goede huidverzorging. Gelukkig kun je met de juiste huid- en lichaamsverzorging zorgen dat je huid toch lekker zacht blijft aanvoelen:

  • Drink genoeg water
  • Eet genoeg essentiële vetzuren
  • Stop met uitgebreide hete douches en baden
  • Gebruik zo min mogelijk zeep
  • Reinig altijd je gezicht
  • Voed je huid
  • Zorg voor zon bescherming
  • Beweeg
  • Stop met roken

Overgangsklachten, Care for Women helpt

Ongeveer 80% van alle vrouwen die in de overgang zitten hebben last van overgangsklachten. Typische overgangsklachten zoals opvliegers en nachtelijke transpireren, worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Vrouwen praten niet graag over de klachten, maar de symptomen zijn heel normaal. De Care for Women specialiste is er voor jou. Zij kan je goed adviseren over de mogelijkheden die er zijn om overgangsklachten op te lossen. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en weet als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de overgang. Bovendien worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en een afspraak maak je zelf eenvoudig online in de webagenda.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.