Hevige transpiratie

Transpireren (zweten) is een normale functie van je huid. Door te transpireren wordt de temperatuur van je lichaam op het juiste niveau gehouden en afvalstoffen worden door zweten uitgescheiden. Tijdens de menopauze kan het proces van transpireren echter verstoord raken. Je kunt ineens iedere nacht je bed uitdrijven, hierdoor kun je niet lekker meer slapen en ben je overdag ontzettend moe. Heb jij veel last van hevige transpiratie en wil je hier iets aan doen? Maak gerust een afspraak bij de Care for Women specialiste. Zij kan je helpen je overmatige transpiratie wat meer onder controle te krijgen. Wil je zelf ook iets proberen? Probeer dan eens Women’s Menopause, deze formule met rode klaver en soja biedt hulp bij opvliegers en nachtelijke transpiratie

Transpireren en de menopauze

Een mens produceert per etmaal tussen de 100 en 8000 ml zweet, afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer en lichamelijke inspanning kan je meer of minder zweten. Tijdens de menopauze kan het proces van transpireren (zweten) verstoord raken omdat het temperatuurcentrum in je hersenen gevoelig is voor het wisselen van je hormoonspiegels, hierdoor kan je meer gaan zweten. Door een plotselinge daling van je vrouwelijk hormoon oestrogeen, raakt je lichaam van slag en kan je extra gaan transpireren (zweten). Dit transpireren is een reactie van het lichaam op je hormonen. Het lichaam krijgt het namelijk koud en reageert met een gevoel van onrust en gejaagdheid. Je thermostaat gaat bijdraaien en het lichaam krijgt de indruk dat het warm is. Het wil zijn warmte kwijt en zet de bloedvaten open waardoor je meer gaat zweten. Veel vrouwen ervaren dit als een gevoel zoals een koortspiek, maar dan in 2 – 3 minuten tijd en zijn vervolgens drijfnat van het zweet. Vaak wordt dit gevoel dan afgesloten met een koude rilling, waarna de thermostaat weer in evenwicht is en het overmatig zweten weer ophoudt.

Transpireren, daar is wat aan te doen!

Hoewel dit soort zweetaanvallen onschuldig zijn, kunnen ze wel erg vervelend zijn. Het geeft je niet echt een fris gevoel en het houdt je bovendien uit je slaap. Gelukkig is er wel iets te doen aan hevige transpiratie. Tijdens een consult bij de Care for Women specialiste overleg je met haar wat je mogelijkheden zijn om het overmatig transpireren tegen te gaan. Dit is ook afhankelijk van hoe ernstig je transpireert en welke medicatie je verder nog gebruikt. We kijken naar wat je zelf kunt doen om minder te transpireren en waarvoor echt behandeling nodig is. Vervolgens overleggen we met jou, wat precies de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde en wat je er van mag verwachten. Zo komen we niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geven we je gelijk inzicht in de mogelijkheden die je hebt tegen het overmatig transpireren.

Care for Women helpt

Maak dus gerust eens een afspraak. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt zelf 24 uur per dag een afspraak maken via de online webagenda.

Natuurlijk kun je ook eerst iets zelf proberen om het transpireren tegen te gaan en minder te zweten. Probeer dan eens de Menopause Forte; een krachtige formule tegen opvliegers en zweten. Je kunt Menopause Forte combineren met de Menospray. Dit is een handige spray, die je overal mee naartoe kunt nemen en direct in kan zetten als je een opvlieger en/of hevige transpiratie voelt opkomen!

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.