Hart en vaten

Een risicofactor voor de vrouw

Er overlijden meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan mannen. Voordat je als vrouw in de overgang komt, hebben mannen een groter risico op een hartinfarct en hart- en vaatziekten dan vrouwen. Maar tijdens en na de overgang neemt het risico voor de vrouw snel toe voor problemen met je hart en vaten. Hormonen zijn dus weer de boosdoener. Of beter gezegd, het gebrek aan hormonen. Je eierstokken gaan vanaf je 45e minder hormonen produceren, dit heeft invloed op je cholesterol. Je cholesterol heeft invloed op je hart en vaten en de rest kun je dan waarschijnlijk zelf wel invullen. Laat je daarom na je 50e regelmatig controleren door middel van een healthcheck. Bij een healthcheck wordt er gekeken naar de risico’s op hart- en vaatziekten door het meten van bijvoorbeeld je cholesterol, bloeddruk, glucosespiegel en Body Mass Index. Duizenden vrouwen zijn je al voorgegaan. Als je er op tijd bij bent, is er namelijk prima iets aan de risico’s van hart- en vaatziekten te doen. Het spreekwoord “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” is als het gaat om hart- en vaatziekten zeker van toepassing. Gun jezelf een gerust gevoel, maak daarom nu een afspraak bij Care for Women.

Cholesterol verlagen, hoe werkt dat?

Cholesterol is belangrijk voor de opbouw van lichaamscellen en organen, maar ook onderhevig aan hormoonschommelingen. Daarbij kan je cholesterol een belangrijke rol spelen als het gaat om hart- en vaatziekten. Als je teveel cholesterol hebt, kunnen je aderen dicht gaan zitten. Daarom kan het bloed, dat je cholesterol vervoert, niet meer goed doorstromen, dat is natuurlijk niet goed voor je hart en vaten. Als je hart en hersenen als gevolg daarvan namelijk te weinig bloed krijgen, kan dat leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, een hartinfarct of een beroerte. Het is belangrijk om goed voor je hart en vaten te zorgen, dat kan door een supplement van de goede vetten omega 3, 6 en 9 te gebruiken. Deze goede vetten helpen je lichaam bij het verlagen van je cholesterol en daarmee de risico’s op hart- en vaatziekten verlagen.

Hoge bloeddruk, hoe weet je dat?

Bloeddruk, net zo’n belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten als cholesterol. Van een verhoogde bloeddruk merk je niet altijd iets; je kunt het dus hebben zonder dat je het weet. Je kunt er wel eenvoudig achterkomen of je een verhoogde bloeddruk hebt. Een hoge bloeddruk is gevaarlijk, omdat daardoor het risico op hart- en vaatziekten verhoogd wordt. Het is goed om je bloeddruk regelmatig te laten controleren en dit kun je laten doen bij de Care for Women specialiste. Zij kijkt dan ook meteen met je naar je lifestyle en voeding, die kunnen namelijk ook een grote invloed hebben op je bloeddruk.

Gezond hart en vaten, wat kun je doen?

Wat je kunt doen, is je regelmatig laten controleren zodat je op tijd weet wat je kunt doen tegen hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld door de specialiste van Care for Women. Duizenden vrouwen hebben dat ook gedaan. Om te de risico’s voor hart- en vaatziekten te bepalen controleert ze onder andere je:

  • Cholesterol
  • Bloeddruk
  • Glucosespiegel
  • Body Mass Index

Behalve meer gedetailleerde en medisch onderbouwde informatie kan ze je ook tips en adviezen geven over voeding en leefstijl, afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo kun je direct, als de uitslag niet helemaal goed is, er iets aan doen.

Wil je zelf iets extra’s doen om je hart en vaten gezond te houden? Probeer dan eens Women’s Omega. Kijk daarvoor in onze webshop. Deze formule met visolie heeft naast een positieve invloed op je hart en bloedvaten ook een gunstige invloed op onder andere je huid en gewrichten.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.