Borsten

Borsten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ze hebben een gemeenschappelijke noemer: ze zijn ultiem vrouwelijk. Niet voor niets ondergaan veel vrouwen een borstvergroting. Je kunt ook last hebben van je borsten omdat ze juist te groot zijn. Dan kunnen ze rug- en nekklachten veroorzaken. Wist je trouwens dat ongeveer 95% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt?

De borsten van een vrouw zijn ook zeer gevoelig, in sommige situaties overigens niet vervelend. Maar ze zijn ook gevoelig voor slap worden, groeien en weer slinken, striemen, tepelkloven en helaas ook voor problemen als cystes en borstkanker. Voor borsten gaat de uitspraak- haat en liefde liggen dicht bij elkaar- bij elke vrouw waarschijnlijk wel op. Als er iets aan de hand is met je borsten kan dat ook een inbreuk zijn op je gevoel van vrouwelijkheid. Denk je dat er iets mis is met die van jou of wil je praten over de (vervelende) ervaringen? De Care for Women specialiste is zelf ook vrouw en daarbij kan ze je antwoord geven op al je vragen.

Wat kan je doen tegen gespannen borsten?

In plaats van ‘maar vanavond heb ik hoofdpijn’ zeg jij: ’maar vanavond heb ik gespannen borsten’. Traplopen en op je buik liggen doen misschien al pijn. En als zulke simpele dingen al pijn doen, is vrijen helemaal geen prettig idee. Gespannen borsten worden veroorzaakt doordat je vocht vasthoudt. Hierdoor worden ze gespannen en pijnlijk. Een goede, stevige BH kan verlichting bieden en ook masseren met johannesolie is prettig om de huid te versoepelen. Gespannen borsten kunnen ook veroorzaakt worden door hormonale veranderingen. Het is een klacht die zeker vaker voorkomt tijdens de overgang. Ook daar is goed iets tegen te doen. Maak anders eens een afspraak bij de Care for Women specialiste, zij kan je verder helpen met dit probleem.

Wat kan je doen tegen slappe borsten?

Misschien kijk je wel eens met heimwee in de spiegel. Heimwee naar de tijd dat je borsten nog stevig waren. Helaas gooit de fase van de menopauze dan echt roet in het eten. Door het afnemen van je vrouwelijk hormoon oestrogeen, neemt de elasticiteit van huid en spierweefsel af. Hierdoor worden ze slap. Gelukkig kunnen wij je wel een paar tips geven om je borsten goed te verzorgen.

Zwangerschap, borstvoeding, aankomen, afvallen en je huid die slapper wordt… Je borsten hebben nogal wat te verduren. Wanneer je niets voelt voor cosmetische chirurgie is regelmatige training van je borstspieren een goede aanpak. Regelmatig zwemmen blijkt effectief te zijn, maar ook regelmatige training van de rug- en halsspieren helpt, net als het dagelijks masseren van je borsten met een zachte borstel, gedoopt in koud water met citroensap. Je partner is hiervoor natuurlijk ook in te zetten.

En een hele bekende truc is het afwisselend douchen van warm naar koud. Dat kan iedere ochtend onder de douche, maar laten ze nou vaak wisseldouches hebben in de sauna! Dus tenzij je spataderen hebt, zeggen wij: lang leve het beautyarrangement!

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.