Vrouwen denken te weinig na over anticonceptie. Het anticonceptiemiddel dat vrouwen gebruiken wordt vaak ‘geaccepteerd’ terwijl sommige vrouwen klachten ervaren of toch liever niet dagelijks er aan willen denken. Vaak gaan vrouwen pas na het krijgen van kinderen nadenken of ze wel het juiste middel gebruiken. Dan wordt dikwijls overgestapt naar een andere methode. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het farmaceutische bedrijf Schering-Plough. Aan het onderzoek deden 945 vrouwen tussen 15 en 45 jaar oud mee.

Hormonen en anticonceptie

In Nederland zijn nog altijd de meeste vrouwen aan de pil. Hoewel de pil ontzettend populair is geven veel vrouwen aan dat zij niet dagelijks aan hun anticonceptie willen denken. Verder meldden de onderzoekers dat vrouwen het liefst zo min mogelijk hormonen binnenkrijgen. Hoe kan het dan dat toch veel vrouwen voor de anticonceptiepil kiezen? Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Denk aan het spiraaltje, het staafje of de prikpil. Care for Women kan je uitleggen welke anticonceptiemiddelen er op de markt zijn en kan je alles over anticonceptie vertellen. Het is echt onnodig om anticonceptie te gebruiken waar je je eigenlijk niet fijn bij voelt. Laat je goed informeren over anticonceptie!

Advies over anticonceptie

Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je behoefte aan iemand die duidelijk kan uitleggen hoe iedere vorm van anticonceptie werkt? Dan is er de Care for Women specialiste. Deze vrouwelijke zorgverlener is speciaal opgeleid in vrouwen en hormonen. Zij kan je dus niet alleen helpen een keuze te maken, maar ook bij diverse klachten die je als vrouw kunt ervaren. Je vindt de specialiste door heel Nederland en kunt zo bij haar terecht, zonder verwijzing van je huisarts. Bovendien worden de consulten vanuit de aanvullende verzekeringen van de meeste zorgverzekeraars vergoed. Een afspraak maak je hier of telefonisch via 088-4420442. Waar wacht je nog op? Laat je helpen!