Ter preventie van botontkalking, osteoporose, is voldoende vitamine D erg belangrijk. Vooral voor vrouwen. Een vitamine D tekort kan leiden tot ernstige ziektebeelden, waaronder botontkalking. De medische term van botontkalking is osteoporose. Onderzoek aan het Lawrence Berkeley National Laboratory toont nu aan dat een tekort aan vitamine D een versnelling geeft aan het verouderingsproces van je botten. En dat is, zeker voor vrouwen, niet gunstig aangezien zij door de overgang en de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen al een sterk verhoogd risico hebben op botontkalking.

Osteoporose en vitamine D tekort

Eerdere onderzoeken lieten al een duidelijk verband zien tussen vitamine D en de hoeveelheid calciumopname in de botten. Hoe beter de opname van calcium is, hoe dichter de botmassa en hoe lager het risico op botontkalking.
Dat vitamine D ook direct effect heeft op het verouderingsproces van de botten is nieuw. Maar het laat duidelijk zien dat als je als vrouw botontkalking wil voorkomen voldoende vitamine D belangrijk is. Klik hier voor een zuiver Vitamine D supplement van Care for Women.

Botontkalking

Botontkalking of osteoporose is een ziekte die vaak meer voorkomt dan je denkt. Een stille epidemie noemt men deze ziekte ook wel eens, omdat zoveel vrouwen niet eens weten dat ze inmiddels botontkalking of osteoporose hebben. In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 800.000 mensen zijn die botontkalking of osteoporose hebben, waarvan maar liefst 2/3 vrouw is. Deze vrouwen zijn als ze ouder worden vooral te herkennen aan de kromming in de bovenrug. Botontkalking is dus vooral een vrouwenziekte.

De Care for Women specialiste helpt bij osteoporose

Voor het krijgen van botontkalking of osteoporose spelen uiteraard meer factoren een rol. Familiaire achtergrond, leefstijl en een diversiteit aan risicofactoren. Omdat het een sluipende ziekte is en je als vrouw er eigenlijk goed preventief iets tegen kunt doen, zijn de Care for Women specialisten ook speciaal opgeleid in Osteoporose.  Maak dus gerust eens een afspraak. Laat jouw persoonlijk risicoprofiel berekenen en overleg eens met de Care for Women specialiste wat jij het beste kunt doen om te voorkomen dat je door botontkalking straks krom loopt of een heup breekt. Bel met de assistente via: 088-4420442 of maak zelf een afspraak met een specialiste bij jou in de buurt via de online webagenda.