De menopauze blijkt zich vaak niet te beperken tot opvliegers en andere lichamelijke klachten. In tegendeel, psychische klachten leiden vaak tot veel meer problemen dan de lichamelijke klachten. Onze westerse maatschappij is echter meer gericht op verbetering van de lichamelijke gezondheid.

De druk is hoog en juist dat is tijdens de menopauze niet goed voor je lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat deze druk een directe invloed heeft op overgangsklachten zoals opvliegers. Het is daarom belangrijk om hulp te zoeken tijdens de menopauze en klachten en gevoelens bespreekbaar te maken. De Care for Women specialiste kan jou hierbij helpen. In een speciaal consult gaat zij samen met jou kijken naar jouw specifieke klachten en welke behandeling daar het beste bij past. Aarzel dus niet en maak gerust eens een afspraak bij de Care for Women specialiste.

Bespreek psychische klachten

We hebben geconstateerd dat het blijkbaar nog steeds zo is dat er een taboe rust op problemen met de geestelijke gezondheid. Vertellen dat we een gebroken arm hebben, is blijkbaar makkelijker dan vertellen dat we depressief zijn. Ook veel werkgevers accepteren een ziekte als griep beter dan een ziekte die met de geest te maken heeft, dit blijkt ook uit onze eigen praktijkervaringen.

De menopauze valt echter voor veel vrouwen samen met andere ingrijpende veranderingen. Kinderen gaan het huis uit, ouders worden ziek of hebben veel zorg nodig, partners zitten niet lekker in hun vel en daarnaast moeten het huishouden en sociale leven ook op orde zijn. Uiteraard wordt er ook van vrouwen verwacht dat zij aan het werk gaan of weer meer gaan werken nu de kinderen het huis uit gaan. Dit alles doe je natuurlijk in een keurig geklede en gekapte verschijning. Toch kunnen de psychische klachten je op gaan breken. Praat hier dan over! Bijvoorbeeld met een Care for Women specialiste. Zij kan je precies vertellen wat je het beste kunt doen, ze luistert naar je en bovendien is ze zelf ook vrouw dus herkent ze jouw klachten als geen ander.