Hart- en vaatziekten, dat is toch meer een mannending? Maar nee helaas, ook je hart en vaten staan onder invloed van hormonen. Er overlijden meer vrouwen aan dan mannen! Voordat je als vrouw in de overgang komt, hebben mannen een groter risico op een hartinfarct dan vrouwen. Hormonen zijn dus de boosdoener. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. Je eierstokken gaan vanaf je 45e minder hormonen produceren, dit heeft invloed op je cholesterol, je cholesterol heeft invloed op je hart en vaten etc. Care for Women heeft daarom de healthcheck in het leven geroepen. Hierbij wordt alles opgemeten zodat je precies weet hoe jij ervoor staat. Het duurt maar een halfuurtje en de uitslag van het onderzoekje krijg je meteen mee. Vaak wordt het nog vergoed door de zorgverzekeraar ook!

Het zijn geen overgangsklachten!

Hart- en vaatziekten zijn inmiddels doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. De kans dat vrouwen hieraan sterven is negen keer groter dan de kans te overlijden aan borstkanker. Maar liefst 61 procent van de vrouwen heeft een verhoogd cholesterol en ook een verhoogde bloeddruk komt vaak voor. In de praktijk worden de klachten vaak niet serieus genomen of niet herkend, met dodelijk gevolgen. Laat je daarom na je 50e regelmatig controleren! Dat kan, juist bij Care for Women. Als je er op tijd bij bent, is er namelijk prima iets te doen aan de risico’s. Het is, vooral voor vrouwen, heel erg belangrijk om de risico’s te onderkennen. Denk niet: ‘Het hoort bij de overgang’ maar neem je eigen klachten serieus!

Healthcheck

Niet iedere vrouw is hetzelfde, we zijn allemaal uniek! Daarom zijn onze consulten ook gericht op persoonlijk advies en begeleiding. Er wordt gekeken naar wat bij jou past. Tijdens de consulten word je door middel van een healthcheck ook gecontroleerd op cholesterol en jouw persoonlijke risico op hart-en vaatziekten. Komt er iets uit? Dan wordt je direct doorverwezen naar een specialist die je verder kan helpen. Blijf niet met twijfels en onzekerheden lopen en maak direct een afspraak bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt! Klik hier voor onze online agenda.