Eén op de drie vrouwen krijgt ooit in haar leven te maken met kaalheid of dunner wordend haar. De stress van het moderne leven en de druk om slank te blijven zijn volgens experts hier belangrijke oorzaken van.

Dunner haar

Uit een Brits onderzoek blijkt dat 37 procent van de vrouwen al te kampen heeft met haarverlies. Het slankheidsideaal maakt  dat vrouwen minder eten om zo te lijken op de slanke sterren, waardoor ze niet genoeg noodzakelijke voedingstoffen opnemen. Dit maakt dat hun haar dunner wordt en zelfs kan uitvallen.

Beschaamd

Volgens onderzoekers kan het fenomeen beschouwd worden als iets dat alleen voorkomt bij vrouwen op leeftijd. Dat is echter niet waar, elke vrouw kan er mee te maken krijgen. Haarverlies verzoorzaakt nog meer stress waardoor het proces ook nog eens versneld wordt. Bijna elke ondervraagde vrouw, zegt dat ze zich zou schamen wanneer ze kaal zou worden.

Meer stress, minder eten

Expert Sara Allison: “Ons leven is emotioneel meer stresserend dan dat van vorige generaties, ook komen we meer noodzakelijke voedingsstoffen te kort. De druk voor vrouwen om dun te blijven betekent vaak dat ze niet genoeg of dat ze de verkeerde dingen eten.” Psycholoog Linda Papadopoulos: “In onze westerse cultuur staat haar symbool voor vrouwelijkheid, jeugd en seksuele aantrekkelijk. Het speelt een grote rol in de beoordeling van jeugd en schoonheid. Dus is het logisch dat dunner wordend haar leidt tot stress.”

Care for Women helpt

Dunner haar kan ook veroorzaakt worden door hormonale schommelingen. Tijdens de overgang, een zwangerschap of bij PMS klachten kunnen vrouwen last hebben van haaruitval. In onze webshop zijn verschillende producten die kunnen helpen bij dunner haar. De Care for Women specialiste kan je ook adviseren bij dunner wordend haar door hormonale schommelingen. Samen met jou gaat ze kijken wanneer en waardoor je last heb van haaruitval en of hier andere klachten bij horen. Op basis daarvan stelt ze een behandelplan voor je op. De specialiste is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en is bovendien zelf ook vrouw. Zij kan je dus als geen ander adviseren over haaruitval door hormonale schommelingen.

Bron: hln.be