Menstruele migraine; heel wat vrouwen moeten het elke maand ondergaan. Gelukkig valt er goed iets aan te doen wat aan te doen! Meestal beginnen de aanvallen op de eerste dag van je menstruatie of in de eerste twee dagen die eraan vooraf gaan. De aanvallen zijn vaak ernstiger, langduriger en lastiger te behandelen dan die van gewone migraine. Menstruele migraine gaat meestal gepaard met meer misselijkheid en braken.

Menstruele migraine, waar komt het vandaan?

Vlak voor en tijdens je ongesteldheid neemt de hoeveelheid oestrogeen sterk af. Een sterke daling van oestrogenen is meestal het ontstaan van de aanvallen. Vrouwen met deze vorm van migraine zijn vaak extra gevoelig voor de normale schommelingen in de hormoonhuishouding. Vrouwen die de anticonceptiepil slikken merken dit vooral wanneer zij in de pil vrije week zitten. Tijdens de menstruatie is het oestrogeengehalte vaak erg laag, waardoor veel vrouwen in deze periode te kampen hebben met ernstige hoofdpijn.

Kan menstruele migraine verholpen worden?

Gelukkig kan menstruele migraine verholpen worden. Er zijn verschillende medicijnen. Je kunt je oestrogeenspiegel weer op peil brengen door een oestrogeeninjectie, of je kunt een aantal dagen voor dat je ongesteld wordt ontstekingsremmers innemen. Een andere oplossing is het slikken van triptanen. Dit een geneesmiddel dat speciaal ontworpen is om migraine te bestrijden. Slik je een anticonceptiepil met een hoge dosis oestrogeen, dan kan dat ook leiden tot een menstruele migraine. In dat geval kan het helpen om over te gaan op een andere pil met een lagere oestrogeendosis.

Care for Women specialiste

Zou u graag uw verhaal kwijt willen, en meer advies willen over menstruele migraine? Wacht niet langer en maak kennis met onze Care for Women specialisten. Zij zullen in overleg samen met jou kijken naar een oplossing. Zij geeft je advies en kijkt samen met jou naar een oplossing die voor jou het beste is. Kunt u niet langer meer wachten, maak dan gerust een afspraak met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Dit kan zonder doorverwijzing van je huisarts. Neem contact op met 088-4420442 of plan zelf je afspraak in via de webagenda.