Menstruatie, iets waar je tijdens je vakantie niet echt op zit te wachten. De meeste vrouwen voelen zich niet helemaal lekker in hun vel tijdens de maandelijkse ongesteldheid. Als je een anticonceptiemethode gebruikt, kun je de menstruatie uitstellen. Weet je niet welke methode je moet kiezen of wil je wisselen van anticonceptiemiddel? De Care for Women specialiste kan je alles vertellen over de diverse methoden waaruit je kunt kiezen. Ook als je zwanger wilt worden of na de bevalling een anticonceptiemethode wilt kiezen kun je bij haar terecht.
Je menstruatie uitstellen
Hoe doe je nou zoiets, je menstruatie uitstellen? Hier bespreken we een aantal veelgebruikte anticonceptiemethoden waarmee je menstruatie uitstellen mogelijk is. Heb je twijfels? Raadpleeg dan de bijsluiter of een Care for Women specialiste.
- De anticonceptiepil
Slik je de anticonceptiepil? Dan kun je door het zogenaamde ‘’doorslikken’’ de menstruatie uitstellen. Dit werkt heel eenvoudig. In plaats van na een strip een stopweek in te lassen, begin je direct weer met de volgende strip. Hoe vaker je de menstruatie op deze manier uitstelt, hoe groter de kans op tussentijdse bloedingen, ook wel doorbraakbloedingen genoemd. Houd er wel rekening mee dat je ook tijdens het doorslikken je pil zorgvuldig inneemt. Op die manier blijf je goed beschermd tegen een zwangerschap. - De anticonceptiering
De anticonceptiering breng je zelf maandelijks in je vagina in en geeft vrouwelijke hormonen af. Deze methode is ongeveer even betrouwbaar als de anticonceptiepil, mits je de ring juist gebruikt. Bij de ring is het belangrijk dat je de nieuwe ring op hetzelfde tijdstip inbrengt als de vorige. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een alarm in je telefoon zetten, zodat je het niet kunt vergeten. Na inbrengen van de ring laat je deze 3 weken zitten, dan volgt een ringvrije week. De menstruatie uitstellen is mogelijk door geen ringvrije week te nemen, maar direct een nieuwe ring in te brengen. - De anticonceptiepleister
De anticonceptiepleister is een anticonceptiemethode waar je wekelijks aan dient te denken. Dit kan een uitkomst zijn als je niet dagelijks aan je anticonceptie wilt denken. De pleister plak je op een gezond stukje huid van je romp, bovenarmen, benen of billen. Om irritatie van de huid te voorkomen kun je het beste elke keer een ander stukje huid kiezen. Na 7 dagen vervang je de anticonceptiepleister op dezelfde dag als wanneer je hem hebt opgeplakt. De menstruatie uitstellen is met de pleister goed mogelijk. Dit doe je door na 3 pleisters geen week zonder pleister in te plannen, maar direct door te gaan met de volgende.
Hulp bij ‘’hormonenzaken’’
Je hoort vast wel eens iemand roepen; heb je last van je hormonen? Nou, toevallig kun je daar echt heel veel last van hebben. En dat is zeker niet raar. Veel vrouwen denken dat hier niets aan te doen is, en dat is jammer. De Care for Women specialiste is een vrouwelijke professionele zorgverlener, gespecialiseerd in vrouwen en hun gezondheid. Zij kan je dan ook helpen bij allerlei zaken zoals anticonceptievragen, overgangsklachten, menstruatieproblemen en zwangerschapsvragen. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekeringen. Wacht niet langer en laat je helpen! Een afspraak maak je eenvoudig online of telefonisch via 088-4420442.