Je houdt ervan of niet; een lekker kopje koffie. Bij het ontbijt, op het werk, na het eten. Ongemerkt kan het zijn dat je aardig wat kopjes van ‘’het zwarte goud’’ binnen krijgt op een dag. Uit een nieuw onderzoek is nu gebleken dat het drinken van drie tot vijf koppen koffie per dag bijdraagt aan een gezond hart.

Gezond hart door koffie

Uit een onderzoek van het Kambuk Samsung ziekenhuis in Seoul komt naar voren dat het drinken van drie tot vijf koppen koffie per dag een positief effect heeft op de kransslagaders. Uit het onderzoek onder 25.000 Koreaanse mannen en vrouwen zonder hartproblemen werd geconcludeerd dat deelnemers die drie tot vijf koppen koffie per dag dronken de minste last hadden van hart- en vaatziekten. De deelnemers die koffie dronken hadden minder calcium in de kransslagader. Calcium in de kransslagaders kan zorgen voor hart- en vaatziekten.
Hoewel het onderzoek een mogelijk verband tussen het drinken van koffie en het ontwikkelen van verstopte slagaders aantoont is meer onderzoek nodig om de bevindingen te bevestigen en het verband te begrijpen, aldus de onderzoekers.

Hart- en vaatziekten na de overgang

De gemiddelde leeftijd van de mannen en vrouwen in het onderzoek was 41 jaar. Bij het onderzoek waren dus ook vrouwen in de overgang betrokken. Na de overgang loopt het risico op verschillende aandoeningen flink op. Zo heb je meer kans op osteoporose, maar ook op hart- en vaatziekten. Na de overgang zijn hart- en vaatziekten zelfs doodsoorzaak nummer 1! Hoog tijd om daar iets aan te doen.

De overgang en preventie hart- en vaatziekten

Bij Care for Women kun je terecht met al je vragen rond anticonceptie, menstruatieklachten en de overgang, maar ook om het risico op hart- en vaatziekten zo klein mogelijk te maken. De eerste stap is meten waar je nu staat; de healthcheck. De Care for Women specialiste meet onder andere je cholesterol en bloedsuikerspiegel. En vallen de waarden tegen? Dan helpt ze je de waarden te verbeteren.
De overgang is een periode die vaak gepaard gaat met klachten, maar dat betekent niet dat de overgang een nare periode hoeft te zijn. Want ook als je te maken hebt met overgangsklachten kun je bij de Care for Women specialiste terecht. Samen zullen jullie op zoek gaan naar een passende behandeling. Hierbij kijkt de Care for Women specialiste zowel naar reguliere als alternatieve behandelwijzen. De specialiste is zelf ook vrouw en weet dus als geen ander waar je mee te maken krijgt als vrouw. Je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij haar terecht en de meeste verzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekeringen. Maak eenvoudig zelf een afspraak in de webagenda of bel met 088-4420442 voor informatie of een afspraak.