Haaruitval door chemotherapie bij vrouwen is te verminderen bij maar liefst de helft van de kankerpatiënten. Haaruitval is een veel voorkomende bijwerking van chemotherapie. Uit promotieonderzoek van Corina van den Hurk, werkzaam bij het Integraal Kankercentrum in Eindhoven, blijkt nu dat door hoofdhuid koeling, kankerpatiënten die behandeld moeten worden met chemotherapie minder last van haaruitval kunnen hebben. Met een speciale koel kap zou je haaruitval tegen kunnen gaan. Volgens de Eindhovense onderzoeker zouden veel meer mensen van de behandeling kunnen profiteren dan nu het geval is, als hier meer bekendheid over is.

Haaruitval door chemotherapie bij vrouwen

Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval door chemotherapie treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekend dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.

Haaruitval door overgevoeligheid van de hoofdhuid bij vrouwen

Door chemotherapie wordt de hoofd huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan. Het haaruitval door chemotherapie is meestal tijdelijk. Na de chemokuur duurt het vaak enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Haaruitval ook een probleem tijdens de overgang vrouw

Niet alleen na een chemobehandeling kun je te maken krijgen met haaruitval. Vrouwen die last hebben van hormonale schommelingen, door de overgang of tijdens een zwangerschap, kunnen ook last hebben van  haaruitval. Daarnaast blijkt stress ook invloed te kunnen hebben op de kwaliteit van het haar. Ondanks dat haaruitval bij mannen vaker voorkomt dan bij vrouwen, is de impact van haaruitval  bij vrouwen vaak groter dan bij mannen. Heb jij als vrouw last van haaruitval, blijf er dan niet mee zitten en vraag om hulp.

Haaruitval behandelen bij vrouwen

Verschillende Care for Women specialisten hebben een speciale scholing gevolgd op het gebied van haarproblemen. Samen met jou zullen ze de juiste behandeling zoeken die bij jouw problemen past. Wil je graag weten waarom jij last hebt van haaruitval of andere haarproblemen? Maak dan gerust een afspraak bij de Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Ook vrouwen die behandeld worden met chemotherapie kunnen bij de Care for Women specialiste terecht. De behandelingsproducten waar Care for Women mee werkt zijn allen FDA goedgekeurd. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekeringen.

Zelf iets proberen tegen haaruitval?

Care for Women heeft zorgvuldig gekozen voor het merk Mediceuticals®. De nieuwe innovatieve wetenschap van Mediceuticals® biedt Triaminocoptinol™. Dit is een unieke haargroeiverbinding, die klinisch bewezen, de haargroei helpt te verbeteren en haaruitval en haar verlies te verminderen. Klik hier voor onze webshop.