Het eten van pinda’s of pindakaas verkleint de kans op een hartaanval. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Harvard Medical School. Als je vijf keer per week pinda’s of een theelepel pindakaas eet, verkleint de kans op een hartaanval met 44 procent. Hart- en vaatziekten na de overgang is een groot probleem bij vrouwen.

Pinda’s cholesterol verlagend

Het eten van pinda’s verlaagt het cholesterol en ook de kans op infecties wordt kleiner. De onderzoekers volgden voor het onderzoek 6000 vrouwen met diabetes type 2 tussen 1980 en 2002. Diabetes type 2 verhoogt de kans op een hartaanval of een beroerte.

Voeding en hart- en vaatziekten

Iedere twee jaar werd de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen over hun voedingspatroon. Toen de onderzoekers de resultaten vergeleken, bleken de personen die regelmatig noten aten de beste bescherming te hebben. Uit het onderzoek bleek dat wanneer je vijf keer per week pinda’s of een theelepel pindakaas eet, de kans op een hartaanval met 44 procent verkleind wordt.

Hart- en vaatziekten en diabetes

De onderzoekers volgden voor het onderzoek 6000 vrouwen met diabetes type 2 tussen 1980 en 2002. Diabetes type 2 verhoogt de kans op een hartaanval of een beroerte. Iedere twee jaar werd de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen over hun voedingspatroon. Toen de onderzoekers de resultaten vergeleken, bleken de personen die regelmatig noten aten de beste bescherming te hebben.

Care for Women en hart- en vaatziekten

Catherine van Heest is al jaren van mening dat er meer geïnvesteerd moet worden in het onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat de symptomen bij vrouwen anders zijn dan bij mannen. Wij denken dat vrouwen meer gescreend moeten worden om het risico op hart- en vaatziekten in een vroeg stadium te ontdekken en te voorkomen. Care for Women heeft de healthcheck waar o.a. het cholesterol en bloed worden getest. Ook wordt gekeken naar je persoonlijk risico, familie historie etc. Weten wat jouw risico is en jezelf een gerust gevoel geven? Maak dan vandaag nog een afspraak bij de Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende pakketten.