Borstkanker zorgt ervoor dat je wereld compleet op zijn kop staat. Niet alleen voor jou, maar ook voor je omgeving, je man, kinderen en andere familieleden en vrienden zijn geschrokken en moeten zich uiteindelijk aanpassen aan de nieuwe situatie. Ziekenhuisbezoeken, belangrijke beslissingen; het hoort er allemaal bij. Misschien voel je heel erg de behoefte met iemand te praten maar misschien ook wel helemaal niet. In beide gevallen is het heel belangrijk om te gaan praten en dat te doen met iemand die verstand heeft van vrouwen en hormonen. Als je naast de diagnose borstkanker ook nog eens in de overgang zit, dient er in de behandeling namelijk nog meer rekening gehouden te worden met schommelende hormonen. Want dan heb je naast de bijwerkingen van de medicijnen van borstkanker ook nog eens last van overgangsklachten. De Care for Women specialiste staat in deze gevallen, en in alle andere gevallen, voor je klaar.

Borstkanker zorgt voor veel emotie

In het begin kunnen de emoties vaak hoog oplopen. Sommige vrouwen vallen helemaal in een zwart gat, anderen worden boos. Angst en verdriet komen veel voor. Angst voor een toekomst waarvan je niet weet wat je kunt verwachten. Er zijn ook vrouwen die er nuchter onder zijn en alles over zich heen laten komen. Hoe je je voelt kan per persoon verschillen. Toch doet het met iedereen iets. Het is niet niks, als er zo’n ongewenste en vervelende diagnose gesteld wordt. Dus of je er nuchter onder bent of heel veel emotie ervaart, praat in alle gevallen. De diagnose borstkanker is namelijk in alle gevallen een onverwachte en ongewenste verrassing, dat doet altijd iets met je. Is het niet nu dan is het misschien later. Sommige vrouwen zijn er op het moment zelf erg nuchter onder, maar ervaren later dat ze het vertrouwen in hun lichaam kwijt zijn.

Borstkanker, enkele tips

Een groot aantal vrouwen weten niet hoe ze verder moeten. Ze hebben geen grip meer op de situatie. En dat is helemaal niet raar. Het is ook ongelooflijk naar als er iets in je lichaam gebeurt waar je geen invloed op hebt en je compleet afhankelijk bent van de behandeling van artsen en andere deskundigen. Daarom kunnen de volgende tips helpen om je wat beter te voelen:

  • Praat er met anderen over. Dit kan met een goede vriendin, maar ook met een Care for Women specialiste. Zoals hierboven al beschreven, praten is van groot belang.
  • Laat je emoties gaan. Je hoeft je niet flink te houden, iedereen snapt het als jij het even niet meer ziet zitten.
  • Blijf niet zitten met vragen die je eigenlijk niet durft te stellen. Verdiep je in je ziekte en zoek samen met de arts naar oplossingen.
  • Zorg goed voor jezelf. Je uiterlijk kan sterk veranderen door een chemotherapie. Ook jij mag in deze periode je best doen om er goed uit te zien! Ga bijvoorbeeld naar een speciale kapster, neem een lekkere manicure of pedicure of boek een massage.
  • Zoek afleiding. Blijf leuke dingen doen met vriendinnen of met je gezin en geniet ervan! Het is je gegund!

Speciaal consult voor borstkanker

Wil je meer weten over borstkanker? Care for Women heeft ook een speciaal borstkanker preventieconsult. Hierin bekijkt de Care for Women specialiste jouw persoonlijke risicoprofiel, legt zij uit hoe je het beste je borsten kunt onderzoeken, wat je kunt doen om je risico te verkleinen én hoe je kunt zorgen dat je er zo snel mogelijk bij bent. Natuurlijk kan de Care for Women specialiste je ook helpen als je in de put zit door de diagnose borstkanker. Zeker in combinatie met andere klachten die veroorzaakt worden door schommelende hormonen, zoals klachten door de overgang, ben je bij de specialiste aan het juiste adres. Je kunt een afspraak maken met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt.