De behoefte naar afvallen voor vrouwen verdwijnt tijdens het volgen van een dieet. Dit bleek uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen, waarvan de resultaten in september jl. werden gepubliceerd in de PLOSS ONE. Al enkele maanden voor het beginnen met een dieet, ontwikkelt zich de behoefte om af te vallen. Helaas verdwijnt deze behoefte ook weer ruim voordat er met het dieet gestopt wordt, waardoor volhouden moeilijker wordt.

Afvallen voor vrouwen kan ook verantwoord

Als men effectief en blijvend wilt afvallen, is het belangrijk om dat verantwoord te doen. Het lichaam moet wennen aan eet veranderingen, zoals diëten. Het is een andere levensstijl, waarnaar het lichaam zich aanpast. Een veelvoorkomend verschijnsel bij afvallen is het jojo-effect. Dat effect is lastig te beïnvloeden. Op het moment dat je een dieet volgt met weinig calorieën, gaat je lichaam heel efficiënt om met de voedingsstoffen die het lichaam wél binnen krijgt. De verbranding wordt hierop aangepast. Zodra men weer normaal gaat eten, komt men sneller aan.

Afvallen voor vrouwen moeilijk tijdens de overgang

Tijdens de periode van de overgang, blijkt het vooral voor vrouwen lastig te zijn om af te vallen. De hormonen veranderen, en het vet verdeelt zich op andere plekken op het lichaam. Hormonale veranderingen zorgen ervoor dat je in de overgangsperiode meer vet vasthoudt. Wil men tijdens deze periode gaan afvallen, dan is het zeker raadzaam een verantwoord dieet te volgen.

Hulp bij verantwoord afvallen

Het Medical Health programma kan vrouwen juist tijdens de overgang helpen om af te vallen. Het Medical Health programma is een verantwoord en kwalitatief programma, speciaal ontworpen om het eet- en leefpatroon te verbeteren en een blijvend resultaat te behalen. Er wordt in de eerste fase gebruik gemaakt van de producten van Medieet, om de fase van verbranding te bespoedigen. De producten van Medieet kun je kopen in onze webshopDe Care for Women specialiste, die speciaal geschoold is in afvallen voor vrouwen, helpt je vervolgens verder in de overstap naar een veranderd leefpatroon. Zij heeft de kennis en vaardigheden om jou te helpen je lichaam structureel slanker te houden. Maak gerust dus eens een afspraak, zij kan jou echt helpen. Je kunt ook zelf beginnen met Medieet, kijk daarvoor bij ons in de webshop.