Zo kort na je bevalling denk je meestal nog niet aan anticonceptie. Toch is dit wel van belang, je kunt immers snel alweer zwanger worden. Heb je geen verdere kinderwens? Dan ga je waarschijnlijk weer voor lange tijd een anticonceptiemiddel kiezen. Lees hier meer over de mogelijkheden die er zijn voor anticonceptie na bevalling.

Anticonceptie, verschillende methoden

Er is veel te kiezen om zwangerschap te voorkomen; de pil, het spiraaltje, een ring. Er zijn ‘oude’ en ‘nieuwe’ generatie producten. Door al die informatie raak je misschien wat in de war. Om antwoord te krijgen op al je vragen kun je terecht bij een speciaal hiervoor opgeleide vrouw bij jou in de buurt; de Care for Women specialiste.

Anticonceptie na bevalling kiezen

Anticonceptie kies je voor lange tijd. Vlak na je bevalling kun je met verschillende vragen zitten. Wat kun je bijvoorbeeld het beste doen als je nog borstvoeding geeft? En wat is het verschil tussen middel X en Y? Word ik altijd zwaarder van de pil? Ook als je vragen hebt over de bijwerkingen van anticonceptiemiddelen kun je bij de Care for Women specialiste terecht. Samen maken we de beste keus!

Anticonceptie en trombose

De laatste tijd hoor je veel over de anticonceptiepil en het risico op trombose. Een voorbeeld hiervan is de Diane 35 anticonceptiepil. Naast dat alle hormonale anticonceptiemiddelen risico’s rond trombose met zich meebrengen, bestaat dit risico ook wanneer je geen anticonceptie gebruikt. Ook zaken als diabetes, een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten hebben invloed op het risico op trombose. Ook je leefstijl en familiehistorie spelen een belangrijke rol bij het risico op trombose.

Het anticonceptieconsult

Om je te helpen met de keuze voor een anticonceptiemiddel is er het anticonceptieconsult. Tijdens dit consult bepaalt de specialiste samen met jou welk middel het best bij jou past. Maak gerust een afspraak om een keuze te maken die bij jouw situatie past.