De oude Chinese geneeswijze acupunctuur kan helpen bij opvliegers als gevolg van de behandeling van borstkanker. Dat is gebleken uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Oncology. Aan de studie namen 120 vrouwen deel die borstkanker overleefden, en bovendien last hadden van minimaal 2 opvliegers per dag. Gedurende 8 weken kregen deelnemers wekelijks een behandeling acupunctuur, dagelijks een dosering medicatie of een placebo. Na 8 weken bleek dat vrouwen die borstkanker hadden en die met acupunctuur behandeld waren, een grotere daling in het aantal opvliegers hadden gemerkt dan de vrouwen die een placebo ontvingen. Bij vrouwen die borstkanker hebben en geen hormonen mogen gebruiken, zou acupunctuur wellicht een bijdrage kunnen leveren i.c.m. andere niet hormonale preparaten. Verder onderzoek hiernaar, is wel noodzakelijk. De Care for Women specialiste kan je meer vertellen over de overgang en borstkanker.

Borstkanker, wat nu?

Wanneer je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, stort je wereld in. Niet alleen die van jou, ook voor familie en vrienden is de komende tijd een moeilijke. Als gevolg van chemotherapie kun je in de overgang komen. Overgang en borstkanker, een nare combinatie. Wanneer je nog erg jong bent, zorgt de combinatie overgang en borstkanker er wellicht voor dat je je toekomstplannen moet bijstellen. Daarnaast kunnen overgangsklachten je dagelijks leven flink beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van;

In de overgang en borstkanker?

Dan is het extra moeilijk om goed te bekijken welke mogelijkheden er zijn om iets tegen opvliegers of andere overgangsklachten te doen. Care for Women kan dan helpen. Veel vrouwen met borstkanker hebben inmiddels de weg gevonden naar een van onze praktijken. De Care for Women specialiste is een vrouwelijke professional op het gebied van vrouwen en hormonen. Zij kan je als geen ander uitleggen wat er precies in je lichaam gebeurt, maar, belangrijker nog, zij kan je helpen een passende oplossing te vinden voor overgangsklachten, rekening houdend met jouw historie met betrekking tot borstkanker. Want met overgangsklachten hoef je niet rond te blijven lopen. Er is ook na borstkanker nog veel behandeling mogelijk, vanuit verschillende soorten geneeswijzen. Maak eenvoudig online een afspraak of bel met de assistente op 088-4420442. De meeste verzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering en een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Waar wacht je nog op? Je kunt iets doen aan die overgangsklachten!