Zwangerschapsdiabetes

Nooit last gehad van diabetes en opeens krijg je het tijdens je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van zwangerschapsdiabetes. Heb je veel dorst? Moet je vaak plassen? En heb je veel vruchtwater? Dan kan het zijn dat je het hebt. Nooit last gehad van diabetes en opeens krijg je het tijdens je zwangerschap.

Het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan zwangerschapsdiabetes onder andere door je voedingspatroon. En als je er goed mee om gaat, is er meestal niets aan de hand! Neem zwangerschapsdiabetes wel serieus, want je kunt na zwangerschapsdiabetes binnen 10 jaar weer te maken krijgen met een te hoog suikergehalte. Heb je behoefte aan advies over zwangerschapsdiabetes? Maak dan eens een afspraak met een Care for Women specialiste.

Zwangerschapsdiabetes; hoe herken je het?

Het is niet altijd makkelijk om zwangerschapsdiabetes te herkennen. Tijdens je zwangerschap moet je vaker plassen omdat de groeiende baarmoeder op de blaas drukt. Je denkt dan natuurlijk niet gelijk aan zwangerschapsdiabetes. De symptomen van zwangerschapsdiabetes zijn bijvoorbeeld veel dorst, vaak plassen en veel vruchtwater. Ook wanneer je een wat groter kindje hebt kun je zwangerschapsdiabetes hebben.

Een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes

Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat u een verhoogd risico heeft om zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld overgewicht op het moment dat je zwanger raakte, er komt diabetes in uw familie voor, in een vorige zwangerschap heb je te maken gehad met zwangerschapsdiabetes of je hebt een eerder kind gehad met een hoog geboortegewicht(meer dan 4 kilo).

Zwangerschapsdiabetes na de bevalling

Bij de meeste vrouwen verdwijnt zwangerschapsdiabetes weer na de bevalling. Helaas kan het ook anders zijn en zijn er ook vrouwen die vanwege hun zwangerschapsdiabetes binnen 10 jaar opnieuw te maken krijgen met een te hoog suikergehalte. Neem dit dus zeker wel serieus.

Care for Women is er voor jou

Maak je je zorgen of je zwangerschapsdiabetes hebt of heb je vragen over dit onderwerp? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij kan je testen, begeleiden en tips geven rond zwangerschapsdiabetes en je verdere zwangerschap. Een afspraak maak je eenvoudig online in de webagenda.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.