Urineverlies

Urineverlies: natte slipjes

Sta je daar opeens met je natte slipje. Gênant! Maar ook dit is een zwangerschapskwaaltje. Duizenden vrouwen hebben last van ongewild urineverlies zoals aandrangincontinentie of inspanningscontinentie. Maar erover praten, dat durven veel vrouwen niet. Ongewild urineverlies kan tijdens je zwangerschap voorkomen, maar ook tijdens de menopauze krijgen vrouwen er last van.

Urineverlies tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam en dat voel je. Je kunt ’s ochtends misselijk zijn, last krijgen van striae, zwangerschapsdiabetes of je slaapt slecht. En natuurlijk word je wat dikker, er groeit immers een klein mensje in je buik. Urineverlies tijdens de zwangerschap wordt meestal veroorzaakt doordat je lichaam zich voorbereidt op de bevalling. Om je kindje door je bekken te krijgen moet je lichaam het daar allemaal wat laten verslappen. Hierdoor wordt het moeilijker om je urine op te houden. En natuurlijk drukt je kindje nogal eens op je blaas, daarom moet je zo vaak plassen. Je hoeft je niet te schamen voor urineverlies, je bent niet de enige. Maar vervelend is het natuurlijk wel.

Samen met het UMCU

Het spreekuur Zorgeloos Zwanger is tot stand gekomen in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de meest actuele en wetenschappelijk onderbouwde medische informatie, middelen en behandelmethoden. Realiseer je dat de komst van een kind het leven van jou en je partner in korte tijd flink verandert.

Urineverlies, daar is iets aan te doen!

Na de bevalling kun je ook nog wat gebrekkige controle hebben over je blaas. Je lichaam herstelt dit meestal vrij snel, ongewenst urineverlies is in dit geval niet blijvend. Je kunt je er echter wel erg ongemakkelijk door voelen en je schamen. Gelukkig is er iets te doen aan ongewenst urineverlies. De Care for Women specialiste kan je helpen door oefeningen uit te leggen. Met deze oefeningen krijg je de controle over je blaas terug en versterkt je bekken weer. Je hoeft je niet te schamen voor urineverlies, maak gerust een afspraak bij jou in de buurt.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.