Striae

Omdat je lichaam snel groeit kun je striae krijgen. Wat is het en wat te doen?

Striae, de meeste vrouwen vinden het niet mooi. De paars-rode strepen die na verloop van tijd wit kleuren ontstaan doordat je snel dikker wordt.

Het bindweefsel kan de snelle groei niet aan en scheurt onderhuids door de grote spanning. Striae kan geen kwaad, maar wordt vaak als ontsierend gezien. Striae komt veel voor op de buik bij zwangere vrouwen, maar je kunt het ook krijgen op je dijen of borsten.

Striae, wat is dat?

Veel mensen kennen striae als de strepen op de buik van een zwangere vrouw. Door de snelle groei van de buik komt het bindweefsel op zodanige spanning te staan dat scheurtjes ontstaan. Helaas blijven deze scheurtjes zichtbaar. In het begin zijn de strepen paars-rood, later worden ze wit.

Striae, wat kun je doen?

Helaas kun je striae niet echt voorkomen of weghalen wanneer je het hebt. Wel kun je tijdens je zwangerschap je huid soepel houden met een goede crème. Masseer deze dagelijks in voor een goede doorbloeding en een soepele huid.

Care for Women

De Care for Women specialiste is er voor jou. Met al je vragen over vrouw-zijn kun je bij haar terecht. Wil je bijvoorbeeld weten wat een zwangerschap naast striae nog meer met je lichaam doet? Of maak je je zorgen over hoe je straks werk gaat combineren met een gezin? Ga dan gerust eens langs bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Zij kan je tips geven over zwangerschap en daarnaast luistert ze naar je verhaal. Een afspraak kun je gemakkelijk zelf maken in de webagenda.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.