PCOS

Er bestaan veel oorzaken waardoor het moeilijker is om zwanger te raken. Een daarvan is PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom. Naar schatting komt dit bij ongeveer 10% van de vrouwen voor. PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er vaak kleine cystes in de eierstokken zijn.

PCOS wordt vaak veroorzaakt door hormonale afwijkingen. Je merkt dit al vroeg omdat je dan vaak onregelmatig of helemaal niet menstrueert. Misschien wel prettig, maar wel een probleem als je zwanger wilt worden. Ook zie je bij deze vrouwen vaker acne en overbeharing optreden.

Maak je je zorgen over PCOS of wil je meer weten? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste, zij kan al je vragen beantwoorden. Een afspraak maak je gemakkelijk zelf in de webagenda.

Behandeling van PCOS

Polycysteus Ovarium Syndroom betekent letterlijk meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium). Helaas weten we nog steeds niet goed hoe het ontstaat. Wel zie je dat veel van deze vrouwen last hebben van overgewicht. Afvallen is dan het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Als de menstruatie dan weer regelmatig wordt, kun je het opnieuw proberen.

Ook zijn er verschillende medische behandelingen zoals tabletten, injecties, elektrocoagulatie of metformine. Dit is echter sterk afhankelijk van jouw situatie en wordt individueel bepaald. Omdat de meeste vrouwen tegenwoordig wat later beginnen met een zwangerschap is het belangrijk er tijdig bij te zijn. Omdat het frustreert als het niet lukt, maar ook omdat het vanwege je leeftijd belangrijk is dat zo snel mogelijk zwanger wordt. Jaren proberen is dan echt verloren tijd.

Vermoed je PCOS?

Heb jij het vermoeden dat je wel eens PCOS zou kunnen hebben? Twijfel dan niet maar maak eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Zij zal tijdens het zwangerschapsconsult samen met jou, aan de hand van jouw menstruatie- en temperatuurkalender, kijken of er sprake van PCOS zou kunnen zijn. Zo nodig zal zij vervolgens vertellen welke mogelijkheden jij hebt, zodat je weloverwogen de volgende stap kunt bepalen. Blijf hier dus niet mee lopen. Je oefenperiode kan dan lang duren en dat zou niet alleen zonde zijn van de verloren tijd, maar ook je kans op een zwangerschap kunnen verkleinen.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.