Hoge bloeddruk

Tijdens je zwangerschap ben je vaak druk. De kinderkamer moet af, er moeten babyspullen komen en je vriendinnen organiseren een babyshower. En natuurlijk geniet je van je zwangerschap, er groeit een klein wondertje in je buik! Helaas kan een zwangerschap ook zorgen voor vervelende kwaaltjes zoals een hoge bloeddruk.

Een hoge bloeddruk tijdens zwangerschap. Waarom, hoe en wat kun je zelf doen?

Je hoeft niet direct zoutloos te gaan eten en bedrust te houden. Ga eens praten met Care for Women specialiste tijdens een uur durend consult. Er zijn namelijk niet echt zinvolle maatregelen bekend om een hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap tegen te gaan. Wat rustiger aan doen is meestal het advies. Toch is het belangrijk hierover goed op de hoogte te zijn. De Care for Women specialiste kan je er alles over vertellen. Maak je daarom niet ongerust maar maak een afspraak.

Hoge bloeddruk tijdens zwangerschap

Een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap komt bij ongeveer 10 procent van de vrouwen die voor het eerst zwanger zijn voor. Een hoge bloeddruk komt bij een volgende zwangerschap minder voor. De medische term voor een hoge bloeddruk is hypertensie. Wanneer je tijdens je zwangerschap een hoge bloeddruk hebt wordt je door de huisarts, verloskundige of gynaecoloog begeleid, afhankelijk van de mate waarin je last hebt van hypertensie.

Hoge bloeddruk en zwanger; wat nu?

Een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap kan voor complicaties zorgen. Zo kunnen je nieren en lever tijdelijk minder goed werken en kunnen afwijkingen in de bloedstolling ontstaan. Ook kan de bloedtoevoer naar de placenta verslechteren, dit kan gevolgen hebben voor de groei en conditie van je kindje. Maak je niet direct zorgen na het lezen van bovenstaande, bij een licht verhoogde bloeddruk tijdens je zwangerschap is het risico over het algemeen niet verhoogd. Ook is het van belang wanneer tijdens de zwangerschap de bloeddruk verhoogd is. Over het algemeen is de kans op complicaties later in de zwangerschap kleiner dan vroeg in de zwangerschap.

Care for Women

Ben je zwanger en wil je weten of je een hoge bloeddruk hebt? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Zij kan daarnaast ook al je vragen rondom zwangerschap beantwoorden. Ze is zelf ook vrouw dus ze begrijpt waar je tegenaan kunt lopen. Wacht niet langer en maak een afspraak.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.