Carpaal tunnelsyndroom

Pijn in je hand of een doof gevoel? Het kan het carpaal tunnelsyndroom zijn

Daar loop je met een dienblad vol kopjes en koek voor je visite als er ineens een pijnlijk gevoel door je hand trekt. Van de schrik laat je het dienblad vallen, zo over je schoonmoeder. Oeps! Natuurlijk vraag je je af waar dit vandaan komt.

Je hebt hier waarschijnlijk te maken met het carpale tunnelsyndroom. Hierbij raken zenuwen in je hand bekneld en krijg je last van vervelende pijn die door je handen trekt. Wil je meer weten over het carpaal tunnelsyndroom of heb je hier last van? Ga dan eens langs bij de Care for Women specialiste. Zij kan je er meer over vertellen en tips geven om hiermee om te gaan. Een afspraak maak je eenvoudig in de webagenda.

Carpaal tunnelsyndroom; waar komt het vandaan?

Tijdens je zwangerschap zwelt een en ander op in je lichaam. Daardoor kunnen er ook zenuwen bekneld raken in je hand: het carpale tunnelsyndroom. Eén troost: het komt bijna nooit in twee handen tegelijk voor, de handen wisselen elkaar af. En meestal gaat het na de zwangerschap vanzelf weer over, maar het is wel even vervelend natuurlijk.

Help, het gaat niet over!

Blijf je na je zwangerschap last houden van het carpaal tunnelsyndroom? Of ben je in de overgang en lijken je klachten erg op bovenstaande? Dan kan het zijn dat het carpale tunnelsyndroom bij jou niet weg wil gaan. Maak je geen zorgen, in de meeste gevallen is het gemakkelijk te verhelpen. In een vroeg stadium gebeurt dit met een injectie. Wanneer het carpaal tunnelsyndroom verder gevorderd is kan een operatie helpen. Deze operatie vindt meestal poliklinisch plaats en zorgt in 90% van de gevallen voor een definitieve oplossing voor de klachten.

Care for Women is er voor jou

Voor de precieze uitleg van dit zwangerschapskwaaltje kun je altijd terecht bij de Care for Women specialiste! Zij kan al je vragen beantwoorden en je adviseren over hoe je omgaat met deze vervelende klachten. Ook andere vragen rond vrouwzijn kan ze beantwoorden. Wacht niet langer en maak hier een afspraak.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.