Voeten

De ene vrouw vindt haar voeten prachtig, de ander wil niet op slippertjes lopen omdat ze haar tenen lelijk vindt en daar tussenin zijn nog een heleboel andere meningen over voeten. Maar je voeten zijn erg belangrijk en verdienen best wat extra aandacht.

Ze dragen namelijk je hele gewicht! Wees daarom lief voor je onderdanen, eelt vijlen, lekker zalfje erop, een ontspannende voetmassage door je partner of een vriendin doet wonderen.

Leuk om te weten; Als je vanaf je geboorte een stappenteller zou monteren, dan kom je aan het einde van je leven (zo rond de 70 jaar, maar wij hopen dat langer je mag en kunt leven) er achter dat je waarschijnlijk zo’n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld. Voorzie je kinderen daarom van kleins af aan van goede schoenen. En dat zijn niet per definitie altijd de duurste.

Eelt

Je voeten hebben veel te verduren en je huid beschermt zichzelf met de vorming van eelt. Eelt is niets meer dan dikke en verharde huidlagen. Het dragen van schoenen zonder sokken kan zorgen voor wrijving waardoor zich eelt kan vormen. Lang staan kan ook zorgen voor eelt. Verzorg je voeten goed. Gebruik lekkere crèmes en verwijder eelt met speciale eeltpleisters.

Likdoorns

De medische wetenschap zegt dat likdoorns een lichte voetaandoening zijn. Ze kunnen alleen wel veel pijn doen en zorgen dat je erg ongemakkelijk loopt. Daarbij zijn ze ook niet echt mooi om te zien. Likdoorns ontstaan door veel plaatselijke druk op je voeten, bijvoorbeeld door slecht passende schoenen. Verzorg je voeten regelmatig met een vochtinbrengende crème, laat knellende schoenen staan en gebruik puimsteen om eelt te verwijderen. Zo gaan je voeten langer mee!

Zweetvoeten

Het zou haast een wonder zijn als je geen zweetvoeten had. Denk daar maar eens aan als je de volgende keer twijfelt of je nou wel of niet je schoenen uit moet doen. Met zweetvoeten worden voeten bedoeld die een sterke en over het algemeen onaangename geur verspreiden. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000! zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

Maar goed, zweetvoeten zijn natuurlijk vooral gênant. Zweetvoeten worden veroorzaakt door bacteriën, maar die bacteriën hebben een voedingsbodem nodig. Die ontstaat door 3 factoren: vochtproductie, de bodem(schoenen en sokken) en een temperatuur van 30 tot 40 graden. Het is het best om je voeten zo droog mogelijk te houden, leren schoenen te dragen en katoenen sokken. Was je voeten ook regelmatig, dit helpt natuurlijk maar tijdelijk maar scheelt wel. Als dit alles niet helpt, zijn er producten verkrijgbaar die zweetvoeten helpen verminderen.

De Care for Women specialistes zijn gespecialiseerd in de vrouw. Maak daarom een afspraak als je denkt dat je last heb van problemen met je voeten.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.