Voeding

Omdat we door onze hormonale schommelingen en veranderingen voldoende vitaminen en mineralen nodig hebben, maar ook omdat een gezonde voeding effect kan hebben op verschillende klachten.

Gezonde voeding en de overgang

Een gezonde voeding is erg belangrijk, zeker als je lichaam verandert. Tijdens de overgang gebeurt er veel in je lichaam. Dit leidt tot een diversiteit aan klachten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid, vermoeidheid, pijn aan de gewrichten etc. Ongezonde voeding blijkt dit soort overgangsklachten te kunnen verergeren. Natuurlijk is dit weer bij iedere vrouw verschillend, maar er zijn ook een aantal overeenkomsten waardoor een gezonde voeding van belang is.

Zo weten we bijvoorbeeld dat rode wijn opvliegers zal verergeren, terwijl sojaproducten weer kunnen helpen om opvliegers te verminderen. Ook heet en scherp gekruid eten helpt niet bij opvliegers. De keuze voor een koud glas limonade i.p.v. koffie kan juist helpen. Vette vis of noten zijn weer goed voor je hart- en bloedvaten, een belangrijke risicofactor voor vrouwen na de overgang. Een gezonde voeding kan je dus goed helpen om klachten te verminderen.

Wat is gezonde voeding voor jou?

Artsen en diëtisten gebruiken de Voedingswijzer voor gezonde voeding. Wil je echter ook iets doen aan je klachten, of heb je het idee dat je lichaam (na je zwangerschap of de overgang) heel erg is veranderd? Maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste, zij kan je wellicht helpen de juiste voeding te vinden voor jouw periode in je leven.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.