Spieren

Je gebruikt je spieren om te bewegen. Maar hoe houd je ze stevig en waardoor worden ze eigenlijk slapper? Misschien ben je wel heel sportief of juist helemaal niet. Lig je al te kreunen als je alleen al aan beweging denkt. Maar je spieren hebben wel beweging en training nodig om je conditie en die van je spieren te verbeteren en te behouden.

Veroudering spieren

Als je ouder wordt neemt bij vrouwen de oestrogeenproductie af waardoor spieren kunnen verslappen. Veroudering brengt ook met zich mee dat je armen, benen en buik minder strak worden. Wat je kunt doen is minstens drie keer per week extra lichaamsbeweging nemen. Wissel een dag waarop je beweegt af met een rustdag opdat je spieren zich kunnen herstellen. Je kunt verschillende oefeningen doen om soepele spieren en gewrichten te behouden of te creëren. Zie hieronder wat je het beste kunt doen voor welke spiergroep.

Armen en benen

  • Zwemmen
  • Roeien
  • Tennissen
  • Badmintonnen
  • Handballen
  • Volleyballen
  • Joggen
  • Fietsen

Bovenbeenoefening

Ga op je rug op de grond liggen, buig je knieën en leg je armen slap langs je lichaam. Duw je billen van de grond en probeer dit drie seconden vast te houden.

Buikoefening

Ga op je rug op de grond liggen, buig je knieën, ondersteun je hoofd met beide handen. Til je schouders van de grond, kom in één tel omhoog en ga weer liggen. Duw met je handen je hoofd niet omhoog.

Heb je last van je spieren en gewrichten? Probeer dan eens Women’s Flex-Up, een voedingssupplement speciaal bij stijve spieren en gewrichten. Meer weten over je lichaam en spieren? Maak dan een afspraak bij een van de Care for Women specialistes bij jou in de buurt!

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.