Dit moet je doen bij PMS

‘’Enkele weken per maand voel ik me als een dweil, een soms hele boze dweil. Het voelt alsof ik elk moment uit elkaar kan barsten. Ik heb hoofdpijn, kan me slecht concentreren en blijf het liefst de hele dag in bed. Ik sleep mezelf door de dag.’’

Klinkt dit bekend? Heb je elke maand een periode het gevoel dat je een heel ander persoon bent? Prikkelbaarheid, gevoelige borsten, barstende hoofdpijn, het zijn allemaal klachten die voor kunnen komen bij het premenstrueel syndroom, oftewel PMS.

PMS kan je leven flink in de war schoppen en je zelfs tot wanhoop drijven, maar er is iets aan te doen. Hier lees je hoe andere vrouwen geholpen zijn door de Care for Women specialiste. Zij is speciaal opgeleid om jou te helpen je klachten onder controle te krijgen. Maak nu direct een afspraak of bel de assistente op 088-4420442.

PMS, wat is dat?

Je menstruele cyclus wordt gestuurd door een samenspel van verschillende hormonen. Al die schommelingen geven bijna elke vrouw wel wat menstruatieklachten. Maar er zijn ook vrouwen waarbij de klachten zo heftig zijn, dat hun gezinsleven, relatie en werk onder grote druk komen te staan. Er zijn wel 100 verschillende PMS klachten beschreven, voorbeelden zijn;

Kenmerkend voor PMS is dat de klachten met de menstruatie weer verdwijnen, er is sprake van een klachtenvrije periode van minimaal een week. In die klachtenvrije periode ben je je leuke zelf, maar in een PMS periode kun je je een totaal ander persoon voelen.

PMS, oorzaken en gevolgen

Van welke PMS klachten je de meeste last hebt, verschilt per persoon. Voor veel vrouwen zijn bovendien de sociale gevolgen van hun PMS klachten erg vervelend. Het contrast tussen de klachtenvrije periode en de periode met PMS klachten is voor veel vrouwen moeilijk te accepteren. Een lichamelijke oorzaak van PMS is tot op heden niet gevonden, maar dat maakt de klachten niet minder echt. De klachten zijn er echt en hangen samen met de menstruele cyclus, je stelt je niet aan en het zit niet tussen je oren! PMS kan je echt tot wanhoop drijven en flinke invloed hebben op je sociale leven of de relatie met je partner.

Inmiddels is wel bekend dat vrouwen die last hebben van PMS, waarschijnlijk iets anders reageren op de hormonen die tijdens je cyclus voorkomen. Betekent dat dan dat je het maar moet accepteren als je last hebt van PMS? Nee, PMS is in de meeste gevallen prima te behandelen met bijvoorbeeld leefregels of bepaalde medicatie. De Care for Women specialiste kan je goed helpen een passende behandeling te vinden voor jouw PMS klachten.

Wat doen bij PMS? Care for Women weet het!

Misschien heb je sterk het gevoel dat je niets kunt doen tegen PMS klachten, dat je je eigen lichaam niet onder controle hebt. Maar de invloed op je dagelijks leven is echt, daar moet toch wel iets aan te doen zijn? Jazeker, de Care for Women specialiste is een professionele vrouwelijke zorgverlener, speciaal opgeleid om hormonale klachten te behandelen. Samen met jou gaat ze op zoek naar een passende behandeling voor jouw PMS klachten.

Een afspraak maak je eenvoudig online en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de assistente, bereikbaar op 088-4420442. Wil je eerst weten hoe andere vrouwen een bezoek aan Care for Women hebben ervaren? Lees dan eerst de uitgebreide ervaringen.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.