Huid

Je huid en vooral je gezichtshuid is het eerste wat mensen zien, daarom kun je erg onzeker worden als je huid er niet goed uit ziet. Wat er ook met je huid aan de hand is en hoe zeker of onzeker je er ook over bent, praat er eens over met je specialiste van Care for Women voor een gericht advies. Als je je huid goed wilt verzorgen hebben wij in onze webshop een speciaal geselecteerd aanbod aan huidverzorgingsproducten. 

Acné

Talgklieren in je huid ondergaan onder invloed van hormonen veranderingen waardoor ze dikker worden en meer talg produceren. Bij verstopte poriën kan het talg er niet uit en vormt zich een bultje en dat bultje wordt… Kortom paniek; je gaat een avondje uit, je schoonzoon komt voor het eerst op de thee of wat voor een reden dan ook. De mee-eter die een pukkel is geworden. Dit heeft niets te maken met je voedingspatroon. Acne is ook geen teken van slechte hygiëne en het is niet besmettelijk. Zonlicht heeft een gunstig effect op acne, langdurig zonnebaden niet.

Rimpels

Waarschijnlijk herinnert iedereen zich nog ongeveer de eerste keer dat je voor de spiegel stond en dacht: help! Ik wordt oud. Als je dat moment nog niet hebt meegemaakt: je gaat het onthouden. Dat is het moment dat je de eerste rimpeltjes ziet, niet meer die lachdingen maar echte. Je huid wordt dunner en daardoor minder veerkrachtig, na verloop van tijd heeft je huid dus geen kracht meer om in de oude, strakke stand terug te springen. Daardoor krijg je rimpels. Wanneer je rimpels krijgt, is wel afhankelijk van je lifestyle en je huidtype. Je kunt ook gezichtsgymnastiek doen om een en ander uit te stellen.

  1. Met wijd open mond 20 x keer de letter A zeggen.
  2. Doe dit ook met de O, I, U, C, M, W, Y en dan de Z.
  3. Wangen opblazen, adem inhouden, lucht door je getuite lippen laten ontsnappen.
  4. Kin naar voren steken, ontspannen en herhalen.
  5. Hoofd rechthouden en met je ogen een cirkel maken.

Pigmentvlekken

Wie kent nog de reclame van Atrix, dat de schoonmoeder het restaurant in komt, haar handen over de ogen van haar schoonzoon legt en hij denkt dat het zijn vriendin is omdat de handen er zo mooi zacht en vooral vlekkeloos uitzien? Pigmentvlekken komen namelijk voor bij 90% van alle blanke vrouwen, na haar 50e dan wel. De conclusie van de jongeman uit de reclame was dus niet zo heel raar. Pigmentvlekken kunnen trouwens ook een andere oorzaak hebben;

  • Erfelijke factoren
  • Medicijn gebruik
  • Teveel zonnen
  • Zwangerschap

Raadpleeg bij ernstige afwijkingen de huisarts of een dermatoloog. Ook de Care for Women specialiste kan helpen bij huidproblemen veroorzaakt door hormonen. De specialiste is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en kan u dus precies vertellen wat u het beste kunt doen om deze klachten tegen te gaan. Daarnaast is zij zelf ook vrouw en begrijpt ze dus als geen ander wat u doormaakt. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig en maakt een afspraak gemakkelijk en snel online. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.