Botten

Botontkalking en osteoporose

Tot je 30ste jaar worden je botten steeds sterker, na je 35ste jaar begint het proces van botontkalking en osteoporose dat versnelt na de overgang. Op elke 100 vrouwen zijn er maar liefst 25 vrouwen die met botontkalking en osteoporose te maken krijgen en 20 van hen weten dat niet eens! Botontkalking en osteoporose voel je pas als er iets breekt.

Botten zwakker

Net als alle andere cellen in je lichaam vernieuwen de cellen in je botten zich continue, vooral in je jonge jaren. Tot je 30ste jaar worden je botten steeds sterker en bouw je vooral bot op. Na je 35ste jaar begint het proces van botontkalking en osteoporose en dat versnelt na de overgang. Botontkalking en osteoporose wordt o.a. veroorzaakt door de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen.

Care for Women helpt

De beginfase van botontkalking en osteoporose noemt men ook wel osteopenie. Osteopenie betekent letterlijk minder bot. Je ziet dan al wel een vermindering van je botmassa, maar er zijn nog geen klachten of breuken en dit noemen we botontkalking of osteoporose.

Wil jij dit graag allemaal voorkomen? Vraag je Care for Women specialiste dan om een risicoanalyse botontkalking te laten doen. Indien nodig verwijst ze je door voor een botdichtheidmeting. Samen met jou kan ze een plan maken om het risico van botbreuken te verkleinen. Maak online een afspraak op de website van Care for Women!

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.