Benen

Gespannen, gezwollen, vaak kramp, spataderen of gewoon niets aan de hand? Houd je benen in topconditie! Lange benen, korte benen, dikke benen, slanke benen….hoe je benen er ook uitzien, je gebruikt ze dagelijks.

Of je nu sport of niet, je gebruikt je benen in ieder geval om te lopen, te fietsen en bij het traplopen. Misschien ben je wel heel blij met je benen, maar het kan ook zijn dat je last van ze hebt. Gespannen, gezwollen, vaak kramp of spataderen. Geen leuke items om over te hebben, maar wel dingen waar wellicht een makkelijke oplossing voor is. De Care for Women specialiste kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden, maak hier een afspraak.

Dikke benen

Je hebt ’s ochtends een paar prachtige pumps gekocht, ’s avonds moeten ze aan naar een feestje. Je hebt gedoucht, leuke kleren aan, make-upje op en dan het klapstuk: pumps aan. Maar…. Ze zitten te strak! Hoe kan dat nou? Je voeten en benen zwellen op in de loop van de dag, je houdt vocht vast. Warmte is de grote vijand van veel vrouwen als het om hun benen gaat. Door de warmte zetten de aders in je benen zich uit en doen de kleppen van de rem het niet meer. Daardoor hoopt het bloed zich op in de onderste ledematen. Gevolg: je enkels en benen zwellen op.

Spataderen

Meer dan een miljoen vrouwen in Nederland heeft last van spataderen. Dus troost je, je bent absoluut niet alleen. Er zijn meerdere oorzaken voor deze pijnlijke, opgezwollen en tintelende benen en ontstekingen. Het kan in de familie zitten, als je een staand beroep hebt is de kans groter dat je ze krijgt en alleen omdat je vrouw bent heb je er ook al meer kans op. Wij willen je vooral geen technisch verhaal voorschotelen over hoe spataderen ontstaan, maar geven je wel een aantal tips hoe je zelf een stukje preventie kunt doen. Lang staan werkt het ontstaan van spataderen in de hand.

Het is belangrijk om veel te bewegen. Vooral die oefeningen waarbij je kuitspieren regelmatig worden aangespannen zijn belangrijk voor een goede bloeddoorstroming. Lopen en fietsen zijn daarom goede vormen van beweging. Vrouwen die aanleg hebben voor het krijgen van spataderen kunnen uit voorzorg steunkousen dragen op momenten dat zij veel moeten staan of zitten.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.