Partners

Vrouwen hebben andere zorg nodig dan mannen. Niet alleen voor vrouwenzaken zoals overgangsklachten, wel of niet zwanger worden of gynaecologische aandoeningen, maar ook voor uniseks-aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, osteoporose, depressies etc. Veel over de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen is nog niet bekend. Daarom pleit Care for Women ook juist voor samenwerking. “Kennis uitwisselen is essentieel”, aldus Catherine van Heest. “Kennisuitwisseling met alle parijen die te maken hebben met de gezondheid van vrouwen. Of het nu ziekenhuizen, bedrijven, de overheid, zorgverleners, farmaceuten of patiëntenorganisaties zijn. Ieder heeft een stukje eigen kennis en dat moet je delen. Er wordt nog veel teveel op een eilandje gewerkt. Het eigenbelang wordt verdedigd. Die wil niet met die en die niet met die. Dat is niet goed”!

 

UMC Utrecht


Al in 2008 sloot Care for Women met het UMC Utrecht een samenwerkingsverband.
Prof. dr. Fauser: “Ik kwam de organisatie Care for Women en hun directeur Catherine van Heest een paar jaar geleden tegen tijdens mijn zoektocht naar wat er speelt bij vrouwen in de samenleving. Hier hebben we daar te weinig kijk op – medici zien alleen afwijkingen, zoeken naar de oorzaak en behandelen die. We willen vrouwen, jong en oud, éérder bereiken. Care for Women heeft daar de ideale infrastructuur voor en wij hebben de meest recente kennis in huis.”

 

Kennis uitwisselen


Care for Women ontwikkelde het Zorgeloos Zwanger consult met Prof. dr. Macklon en het PMS consult i.s.m. Prof. dr. Van de Wiel . “Samenwerking betekend dat je bereidt moet zijn open te staan voor elkaars visie”, aldus Catherine. “Ik vind de discussie over het belang van vrouwspecifieke zorg met zorgverzekeraars en maatschappelijke organisaties als Women Inc net zo belangrijk, als het luisteren naar de ervaringen van vrouwen. Ik hecht belang aan de samenwerking en kennisoverdracht met bedrijven als Prénatal, MSD, Mediceuticals, Bayer, drogisten, apotheken en vele anderen die actief zijn op het gebied van vrouwengezondheid. Ieder heeft zijn eigen invalshoek en dat is interessant”. Ook met pers, media en belangrijke websites als VrouwMC, gezondheidsplein.nl, Mamazoekt.nl, Medicalfacts.nl, etc. bestaan er goede contacten “Deze laatste zijn voor vrouwen heel belangrijk. Zij zijn in staat relevante kennis over te dragen. Zo kan kennis uiteindelijk ook bij vrouwen terecht komen”, aldus Catherine.

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen