Borstkanker. Wat nu?

Borstkanker. Wat nu?
Borstkanker
kan er voor zorgen dat je wereld op z’n kop staat. Niet alleen voor jou, maar ook voor je omgeving, je man, kinderen en andere familieleden en vrienden moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Hoe kun je dit nou het beste aanpakken?

 

Borstkanker zorgt voor veel emotie

In het begin kunnen de emoties vaak hoog oplopen. Sommige vrouwen vallen helemaal in een zwart gat, anderen worden boos. Angst en verdriet komen veel voor. Angst voor een toekomst waarvan je niet weet wat je kunt verwachten. Er zijn ook vrouwen die er nuchter onder zijn en alles over zich heen laten komen. Hoe je je voelt kan per persoon verschillen.

 

Borstkanker, enkele tips

Een groot aantal vrouwen weten niet hoe ze verder moeten. Ze hebben geen grip meer op de situatie. Er zijn verschillende manieren om hier iets aan te doen. Enkele tips:

• Praat er met anderen over. Dit kan met een goede vriendin, maar ook met een Care for Women specialiste. Dit kan enorm opluchten!
• Laat je emoties gaan. Je hoeft je niet flink te houden, iedereen snapt het als jij het even niet meer ziet zitten.
• Blijf niet zitten met vragen die je eigenlijk niet durft te stellen. Verdiep je in je ziekte en zoek samen met de arts naar oplossingen.
• Zorg goed voor jezelf. Je uiterlijk kan sterk veranderen door een chemotherapie. Ook jij mag in deze periode je best doen om er goed uit te zien!
• Zoek afleiding. Blijf leuke dingen doen met vriendinnen of met je gezin en geniet ervan! Het is je gegund!

 

Speciaal consult voor borstkanker

Wil je meer weten over borstkanker? Care for Women heeft ook een speciaal borstkanker preventieconsult. Hierin bekijkt de Care for Women specialiste jouw persoonlijke risicoprofiel, legt zij uit hoe je het beste je borsten kunt onderzoeken, wat je kunt doen om je risico te verkleinen én hoe je kunt zorgen dat je er zo snel mogelijk bij bent.

Je kunt een afspraak maken met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt.

nieuwsarchief

Bekijk hier onze informatie-artikelen

 

Eenvoudig zoeken op onderwerpen waar u informatie over wilt hebben

 


 

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen